COLLA GEGANTERA D’ARGELAGUER

Objectius, finalitat i activitats desenvolupades, per l’associacó:

Cultura tradicional i popular. Colla gegantera. El nostre gegant és en Màssio, el moliner. Representa el personatge fill del poble que amb el temps va arribar a Papa de Roma, perquè, segons la llegenda, s’ho va ficar al cap. La tradició també explica que ell i la seva germana Irene van ser recollits pel moliner sent uns nadons, abandonats a la deriva en una cistella que baixava pel riu Fluvià.

La colla també porta uns capgrossos: L’Hereu i la Pubilla, en Toni del Porró i en Gervasi de Cassoles, a més del gegantó Santanàs, que representa un dimoni. La mainada de la colla porten els Burrets, la Flama, en Confeti i la Pluja.

Una formació musical amb diversos instruments tradicionals: violins, acordions i una cobla de tres quartans.

Les activitats principals són les vinculades a les festes del poble: Sant Damas i El Roser. S’hi fa cercavila i ball de gegants, amb la participació d’altres colles que són convidades junt amb els veïns a un esmorzar popular. La colla també surt en representació d’Argelaguer a participar a les festes majors dels pobles veïns i altres esdeveniments de l’àmbit.


 

NIF o Nombre de registre al Registre General d’Associacions: En trámit

Representant: Comissió gestora ( Eli Robles, Nit Barbeta, Joana Dorca, Kerstin Orth, Núria Fluvià, Alba Balart i Eli Montroig)

Presidenta: Comissió gestora

Portaveu: Comissió gestora

Correu electrònic/ Telèfon: gegantersdargelaguer@gmail.com / 664 200 455

Nombre de socis, 31 (famílies)